Over HM Sportmassage

HM Sportmassage is een initiatief van Hans Metselaar.

Hans was in zijn jongere jaren een uitstekende topsporter. Net onder de nationale top, maar nog steeds op hoog niveau beoefende hij vele jaren de triatlon, het judo en het wielrennen.

De eigen ervaring die hij heeft opgedaan met topsport – en nog steeds opdoet – neemt hij mee in HM Sportmassage.

Voor wat betreft de (top)sport richt HM Sportmassage zich op (top)sporters die ondersteuning van de officiële sportbonden missen, maar die voor hun topsportbeoefening moeten kunnen rekenen op professionele sportmassage. Hans Metselaar heeft sportmassage tot zijn passie gemaakt.

‘De topsporter moet gefocust zijn op het leveren van de topprestatie. Dat is het enige dat telt. Dat betekent dat de spieren en de pezen, net als de rest van zijn lichaam, in optimale conditie moeten zijn. Daarvoor heeft hij een topsportmasseur nodig. Die biedt HM Sportmassage met veel kennis, kunde en kwaliteit.’

Hans Metselaar ‘voelt’ een lichaam onder zijn handen. Hans Metselaar kent elk spiertje, elke vezel van het lichaam, van top tot teen. Preventie, onderhoud, taping, behandeling: bij HM Sportmassage is elke topsportbeoefenaar in vertrouwde handen!

‘Ik voel aan de spieren hoe zij ervoor staan. Het lichaam is niet, of niet goed hersteld. Het gaat altijd om de keten in het lichaam. De pijn in de nek bijvoorbeeld kan met de rug, zelfs met de kuiten te maken hebben. Of een blessure vraagt extra zorg. Ik weet wat het voor een topsporter is om alles uit je lijf te halen, om de pijn van het afzien te voelen, maar ook de euforie van de prestatie te ervaren. En ik weet wat het betekent om geblesseerd te zijn. Heus, er zijn altijd mogelijkheden om met andere bewegingen en aangepaste trainingen optimaal in conditie te blijven zonder een beroep te doen op bepaalde spieren of spiergroepen die tijdelijk ontzien moeten worden.’

Hans Metselaar is gecertificeerd door het NGS, het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Daarnaast is hij erkend soigneur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, de KNWU. Hij heeft aanvullende specialisaties succesvol afgerond, en certificaten behaald in tal van deelgebieden van het vak van de sportmassage.