Nekklachten

Nekklachten

Klachtgerichte behandeling: Nek

Last van nek-schouderklachten die maar niet weg gaan? Grote kans dat er een onderliggend probleem is.

Onze leefstijl, computerwerk, zwaar werk, stress en sport
zorgen voor een zware belasting van onze nek.

Uitstraling naar schouders en armen

Aspecifieke nekpijn waarvoor geen aanwijsbare oorzaak is komt voor bij 98% van de mensen met nekpijn. De pijn kan zich alleen in je nek voordoen, maar ook uitstralen naar de schouders en armen. Dit kan gepaard gaan met hoofdpijnklachten.

Nekpijn kan voelen als een zeurende of stekende pijn bij bewegingen van de nek. Ook kan het zijn dat hierdoor minder goed één kant op gekeken kan worden, dit is vervelend in het dagelijks leven en kan zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken in het verkeer.

Wissel tijdig van houding

Een verkeerde houding kan leiden tot klachten. Daarom is het belangrijk regelmatig van houding te wisselen. Computergebruik, tablets en mobiele telefoons zorgen ervoor dat het hoofd meer naar voren staat. Dit zorgt voor een grote spanning op de spieren in de nek. Dit kan oplopen tot wel 27 kg extra belasting op de nekspieren. Het hoofd steunt dan niet recht op de wervels. De spieren moeten dan als het ware het gewicht van het hoofd vasthouden. Mensen in beroepen waarbij je lange tijd achter een bureau of tafel zit, zijn extra gevoelig voor een verkeerde houding.

Maar nekklachten komen niet alleen door een verkeerde werkhouding. Scheefstand of een geroteerd bekken hebben bijvoorbeeld ook al direct impact op de rug en stand van de nek. En het moeilijker over je schouders kunnen kijken is ook gerelateerd aan nekklachten en heeft vaak een onderliggende oorzaak. Een onderzoek moet uitwijzen waar die oorzaak ligt.

Nekklachten
Nekklachten

Behandelplan

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van verschillende technieken om tot een goed resultaat te komen. In samenspraak met de klant maak ik een behandelplan. Dit plan verschilt per klacht en per persoon, want ieder mens is anders.

Ook voor bedrijven heb ik trajecten die ingezet kunnen worden om de houding van werknemers te verbeteren en verzuim door pijnklachten te voorkomen.

Laat tijdig wat doen aan je klachten.

Er mee leren leven is mijn inziens geen optie! 

Ed (een tevreden klant): “Ik had al geruime tijd last van nekpijn die resulteerde in knallende hoofdpijn. Bijna elke dag. Ook veel spanning in m’n nek. Hans heeft in ruim een half uur alles dusdanig behandeld dat ik al drie dagen vrij ben van hoofdpijn. Hans neemt ook de tijd om te analyseren wat het probleem kan zijn. Zeker dus een aanrader om met nekklachten een afspraak bij Hans in te plannen.”

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Mail naar hans@hmsportmassage.nl