Rugklachten

Rugklachten

Klachtgerichte behandeling: Rug

Last van rugklachten die maar niet weg gaan? Grote kans dat er een onderliggend probleem zit.

Onze leefstijl, computerwerk, zwaar werk, stress en sport
zorgen voor een zware belasting van onze rug.

Verkeerde houding

Door een verkeerde houding treedt er een verhoogde spanning op van de rugspieren die, omdat de rugspieren de slechte houding willen corrigeren. De verhoogde spierspanning die ontstaat maakt de rug stijf en leidt tot 85% van de rug- en pijnklachten.

Onderliggend probleem

Rugklachten ontstaan door de spanning van spieren rond de rug. In mijn praktijk merk ik dat de spieren vaak niet de oorzaak zijn, maar dat er een onderliggend probleem is. Mobilisatie of manipulatie van de rug of bekken is vaak voldoende om de spierspanning sterk te verminderen, waardoor er ontspanning optreedt.

Bij problemen aan de rug controleer ik altijd als eerste het bekken. Scheefstand door een geroteerd sacrum (je heiligbeen) zorgt ervoor dat de rug van houding verandert en het probleem in de rug in stand houdt.

Dit kan veroorzaakt worden door:

  1. Slechte lichaamshouding (zittend beroep)
  2. Weinig beweging (zittend beroep)
  3. Overbelasting van onderrug (zitten, sporten)
  4. Moeilijk kunnen ontspannen (stress)
Rugklachten
Rugklachten

Constante spierspanning leidt tot spierkramp en later tot degeneratie (achteruitgang van het functioneren) van de spieren. Dit leidt weer tot een verkeerde houding en zelfs spanningshoofdpijn.

Behandelplan

Ik maak gebruik van verschillende technieken om tot een goed resultaat te komen. In samenspraak met de klant maak ik een behandelplan. Dit plan verschilt per klacht en per persoon, want ieder mens is anders.

Ook voor bedrijven heb ik trajecten die ingezet kunnen worden om de houding van werknemers te verbeteren en verzuim door pijnklachten te voorkomen.

Laat tijdig wat doen aan je klachten.

Er mee leren leven is mijn inziens geen optie! 

Rob (een tevreden klant): “Prima massage gehad van Hans. Ook een aantal aanvullende tips om de rugklachten in de toekomst te verminderen. Kortom erg tevreden.”

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Mail naar hans@hmsportmassage.nl