Schouderklachten

Schouderklachten

Klachtgerichte behandeling: Schouders

De basis van schouderklachten kan liggen in een niet goed bewegend schoudergewricht, waardoor pezen en slijmbeurzen klemlopen en er een vicieuze cirkel ontstaat.

Onze leefstijl, computerwerk, zwaar werk, stress en sport
zorgen voor een zware belasting van onze schouders.

Complex gewricht

Door de complexe bouw van de schouder kunnen we veel bewegingen maken en een hoge snelheid en kracht bereiken. Een schouder in goede conditie is vrij en pijnloos te bewegen. Helaas ontstaan er juist door de complexiteit van het gewricht ook regelmatig blessures in de schouder. Veel blessures van de schouder hangen met elkaar samen!

Pijn in de schouder kan ontstaan door een ontsteking, slijtage of een blessure. Veel voorkomende schouderproblemen zijn frozen shoulder (een stijve schouder ontstaan door bijvoorbeeld een ontstoken kapsel) en impingement (inklemming, de pijn wordt veroorzaakt doordat weefsel bekneld is geraakt).

Klachten door computergebruik

Een veelvoorkomende klacht in mijn praktijk is pijn aan de voorkant van de schouder. Een probleem dat ontstaat doordat de kop van de arm te ver naar voren staat in de kom. Dit wordt mede veroorzaakt door veelvuldig gebruik van computers, tablets en mobiele telefoons.

Schouderklachten

Behandelplan

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van verschillende technieken om tot een goed resultaat te komen. In samenspraak met de klant maak ik een behandelplan. Dit plan verschilt per klacht en per persoon, want ieder mens is anders.

Ook voor bedrijven heb ik trajecten die ingezet kunnen worden om de houding van werknemers te verbeteren en verzuim door pijnklachten te voorkomen.

Laat tijdig wat doen aan je klachten.

Er mee leren leven is mijn inziens geen optie! 

Nathalie: “Hans heeft mij uitstekend geholpen met een schouder/arm blessure. Ik voelde mij in vakkundige handen, hij communiceert goed wat hij gaat doen. Na 2 sessies waren mijn klachten grotendeels verdwenen! Ik kan hem van harte aanbevelen voor sportmassages en het behandelen van allerlei blessures.”

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Mail naar hans@hmsportmassage.nl